Отборът на ПГСС „Н. Пушкаров“ Попово стана втори на Националното състезание по БДП

Отборът на Професионалната гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“ гр. Попово се класира на второ място в Националното състезание по безопасност на движението по пътищата. Националният кръг за втора състезателна група (VIII-X клас) се проведе от петък до неделя (17-19 юни 2022 г.), а домакин бе именно поповската професионална гимназия.

Официалното откриване бе в петък в Дома на културата „Димо Коларов“ в Попово. Приветствия към участниците отправиха началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева, директорът на ПГСС „Н. Пушкаров“ Попово г-жа Теменуга Тодорова и д-р Милен Марков – представител на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

В същинската надпревара в събота участваха 15 отбора от цялата страна. От 10.00 ч. се проведе теоретичния тест по БДП. Той включваше 30 въпроса от учебния материал по БДП за учениците от VIII до X клас, а времето за решаването му бе 30 мин. Национална комисия с председател г-н Николай Паунов и членове – д-р Милен Марков, доц. д-р инж. Дурхан Салиев провери и оцени резултатите на учениците. От 15.00 ч. се проведе практическият тест, който се състоеше от 12 елемента, които учениците трябваше да преодолеят демонстрирайки майсторство в управлението на велосипед. Правилното преминаване на трасето се оценяваше от главния съдия ст. инспектор Диян Симеонов и съдии – полицейски инспектор Иван Росенов, г-н Димитър Стоянов – ст. експерт в Община Попово, г-н Георги Масълски – учител в ОУ „Св. Климент Охридски“. На състезанието присъстваше и Гергана Иванова – гл. експерт по география и икономика в МОН.

На първо място се класира отборът на Средно училище „Христо Ботев“, град Сунгурларе, област Бургас, на второ място – отборът на Професионална гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“, град Попово, а на трето място – отборът на Средно училище „Нешо Бончев“, град Панагюрище, област Пазарджик. Победителите бяха отличени с медали и купи. Всички отбори получиха грамоти за участие и предметни награди. Спонсори на състезанието са фирми от община Попово и община Търговище.

Националното състезание по БДП се провежда за втора поредна година. Тази година организатори са Министерството на образованието и науката, съвместно с Регионалното управление на образованието в Търговище и в партньорство с Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе