Бодита за първи рожден ден – колко вида има

Много родители изпадат в една и съща трудност, какво точно да вземат за първия рожден ден на своята рожба.

Ако вие самите не сте родител, но сте поканени на тъй важният първи рожден ден на едно дете, то този текст е точно за вас, тъй като ви даде по-ясна представа за различните видове бодита за първи рожден ден, които има на пазара.

Какво са бодитата и защо са толкова често срещани

Бодиата са вид бебешка дреха, която е съставена от една цяла част, с единствено място за събличане от долната част на дрехата. Тя се закопчава между краката, като обгръща торса на детето, и внимателно обхваща бедрата на рожбата така, че тя да може да се движи свободно.

Децата започват да прохождат след шестия си месец, като на първата си годинка вече правят първите си уверени стъпки.

Но докато се стигне дотам, детето изпитват своите крака, раздвижва ги още преди да може да вдига главата си самостоятелно, и като цяло се фокусира точно над това свое умения.

Много родители избират именно бодитата като основна дреха на едно дете, тъй като са лесни за обличане и събличане, както и понеже не пречат на детето да се раздвижва и развива.

Видовете бодита, които можете да намерите на пазара според сезона

Бодитата за бебета в магазините се делят на два основни вида според сезона, в който се предлагат – зимни и летни бодита. Зимните бодита са по-дебели, и имат ръкави, а летните бодита имат къси ръкав или изцяло липсват и са направени от значително по-тънка материя.

Бодита за първи рожден ден за лято

Бодита за първи рожден ден за през лятото са значително по-масови, тъй като е много по-лесно да се облече едно дете с боди през лятото отколкото през зимата.

Много родители избират летните дрехи от този стил, тъй като те позволяват на детето да се движи и да не се поти без значение колко е топло навън.

Бодита за първи рожден ден за зима

Ако рожденият ден на детето се пада през зимата, е удачно да му се вземе зимно боди. То се отличава от лятното боди с това, че е доста по-плътно като материя и е значително по-голямо и покрива повече от тялото на детето.

Зимните бодита, като тези, които можете да намерите на SmeshkiNaDreshki.com, се предлагат в различни размери и материи.

Най-често срещаната материя е помукът, тъй като той позволява на тялото да диша, което е добър избор през зимата тъй като детето все още ще се поти, особено ако се движи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе