Хамалски услуги – преместване на чувствителна електроника

Живота се движи, потребностите ни се променят, както и ние самите, а когато се наложи да се преместим идва времето на опаковане, носене, качване на стълби, товарене на асансьори и всички други приятни неща. Но вместо сами да се мъчите с това, защо просто не се възползвате от професионалните хамалски услуги на SofHamali.com.

За какво да се внимава при преместване на чувствителна електроника

Всеки дом има различни потребности, за това и има различни мебели, оборудване и електроника. Когато става дума за чувствителна мебел или чуплива частна собственост, е важно тя да се опакова внимателно, по възможност в твърд сандък, както е случая с аквариумите.

Но какво трябва да направите, ако местите чувствителна електроника, която е подвластна на статично електричество, като компоненти за личен компютър, платки и друг вид важни компоненти? Всяка себе уважаваща се фирма за хамали в София разполага със специални одеала и опаковане, което предпазва вашата електроника от статично електричество.

То може да се натрупва при използването на пластмасово кухненско фолио, поради разликата в заряда между повърхността и тази във въздуха. Така пластмасата натрупва повече статично електричество, което, при допир с чувствителна електроника, може да е пагубна за нежните компоненти.

За това е важно всичко подвластно на статично електричество, да се опакова в отделна анти-статична опаковка, картон или оригиналната кутия, с която е закупено. Така вашите вещи ще са значително по-безопасни, възможно е и да се носи анти-статична гривна, която се заземява през дрехите и в обувките – така всякакъв заряд се заземява през тялото.

Не е нужно да е голям заряд, за да е опасен

При електрониката като чувствителни електронни компоненти за медицински машини, лабораторно оборудване или компютърни компоненти, трябва да се внимава много. Дори малък заряд може да причини щети по компонентите, което да се отрази на тяхното качество при по-нататъшна употреба.

При товарене и разтоварване, опаковане и разопаковане, е нужно да се внимава за наличието на статично електричество и да търсите често да се заземявате. Това може да е под формата на метал в земята, метален парапет, дръжка на врата, чучур на мивка или друг метален обект свързан към земята.

Можете също така да използвате от тези анти-статични гривни, които професионалисти в света на електрониката използват. При товарене, за да предотвратите щети, следете тези компоненти да се слагат най-отгоре, върху други, по-издръжливи компоненти.

За да нямате грижи за такива подробности и да сте сигурни, че вашите вещи и мебели са в безопасност при преместване, просто се възползвайте от услугите на SofHamali.com. Това са професионалните хамали за София, които са повече от запознати с правилата по безопасното транспортиране на електроника от точка А до точка Б.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе