Кожените обувки – полезни за здравето на краката

Кожените обувки са класически избор, който се е утвърдил в продължение на векове със своите неизброими качества и предимства. По-удобни, по-естетични и здрави, те са задължителни за всеки стилен и елегантен съвременен мъж.

Макар че намирането на качествени кожени обувки изисква известно търпение, все пак крайният резултат ще бъде наистина много удовлетворяващ.

Край на проблемите с лошата миризма

Когато човек е цял ден на крак и стои в офиса, обикновено в края на осем часовия работен ден няма търпение да свали обувките си. В повечето случаи краката в края на деня не са в най-добрата си форма.

Те са изморени, могат да се усещат твърде спарени или изпотени (това зависи и от времето и от активността) и като цяло не е изключено да излъчват лоша миризма, дори и ако иначе са здрави.

Носенето на обувки от естествена кожа позволява известна циркулация на въздух, което ще помогне краката да “дишат” през целия ден. Това много сериозно ще намали вероятността от поява на лоша миризма.

Кожените обувки ще ви отърват от проблеми с гъбички

Ако вече имате гъбички, носенето на кожени обувки няма да ви излекува от този проблем. Въпреки това, ако нямате гъбички, носенето на кожени обувки ще допринесе за това този проблем да остане непознат за вас.

Както казахме, едно от предимствата на кожените обувки е, че тази материя по подразбиране “диша”. Кожата е покрита с миниатюрни пори, през които преминава въздух, а това спомага да не се задържа влага.

Както знаем, именно влагата е основният отключващ фактор за поява на гъбички на краката, така че ако носите обувка от естествена кожа, това автоматично ще намали всички подобни рискове в пъти.

По-удобни за носене

Естествената кожа, след всички други предимства, които притежава, може да се похвали и с още едно ценно качество, което може да бъде от полза за здравето на вашите крака.

Този тип обувки се отличават с това, че са много удобни, а с течение на времето кожата става все по-мека. Характерна черта на обувките от естествена кожа (можете да погледнете на страницата на TendenZ.bg) е, че те не спират да се адаптират към особеностите на крака на този, който ги носи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе