Как да заздравим бизнеса си с промоционални кодове

Промо кодовете (вижте в PromoCode.bg) по същество са доста полезни за търговците, тъй като оставят положителна емоция в потребителите, а това увеличава вероятността да се върнат след време отново в този сайт и да пазаруват отново от него.

Това, което потребителите оценяват, е, че промо кодовете позволяват на клиента да получи артикула, който иска, но на по-ниска цена, отколкото е обявената на страницата на търговеца, като по този начин подобрява цялостното им изживяване при пазаруване.

Може да се каже, че промо кодовете са подходящи както за стари клиенти, които и преди са пазарували в един магазин, така и за хора, които идват да пазаруват на тази страница за първи път.

Много потребители споделят, че промо кодовете са им създали усещане за по-качествено усещане по време на покупка, а това със сигурност може да се определи като най-важния момент при създаване на редовни и лоялни клиенти.

Промо кодове за завръщащи се клиенти

Промо кодовете за завръщащи се клиенти са доста сериозна заявка за задържане в бизнеса. Това е много хитър маркетингов подход, който ще ви позволи да накарате хората да пазаруват от вас тогава, когато имат колебания между вашия магазин и този на друг търговец.

Ако някой онлайн търговец предложи на своите клиенти промо код със сериозна отстъпка, да речем 30% при петата покупка, той ще увеличи значително своя шанс да създаде редовни клиенти дори и при хора, които иначе вероятно биха забравили за този магазин много бързо.

Този тип промо код трябва да се дава още с първата покупка, но да се активира по-късно във времето, когато човекът вече е пазарувал четири пъти от вас и решава да се завърне за да получи онова, което му е обещано.

Промо код или безплатен артикул

Ако трябва да избирате между това да предложите на клиентите си промо код за отстъпка или безплатен артикул, трябва да знаете, че безплатните подаръци много лесно се забравят.

Промо кодовете, обаче, се запомнят, защото карат потребителите да се чувстват така, сякаш имат отметнта една добре свършена работа. Освен това, промо кодът, сам по себе си, е много информативен за вас като търговци.

Той може да ви даде ценна информация от къде потребителят е научил за вас, което е много важно, особено ако се промотирате на няколко отделни места.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе