Как да спим по-спокойно по време на цикъл

Периодът на месечния цикъл е един от най-трудните в месеца. Дори и жените, които преминават през тези дни леко и безпроблемно, без какъвто и да било дискомфорт, изпитват някои неудобства, най-вече по време на сън.

Най-честите опасения на дамите в този случай са, че превръзките могат да протекат и по този начин да предизвикат неприятни петна и протичания по чаршафите, нощницата и завивките.

Нощните превръзки са най-доброто решение

В аптечната мрежа (вижте в AptekaMedea.bg) се предлагат специални модели дамски превръзки, които са предназначени за ползване през нощта. Те притежават доста особености, които ги правят по-удачен вариант.

Обикновено, този тип превръзки са по-големи като размер. Според специалисти в областта, разликата със стандартните превръзки може да достигне до 75%, което е видимо и с просто око.

Големите размери на нощните превръзки биха могли да представляват изключително неудобство през деня, но през нощта са голямо предимство, тъй като дават възможност да спите спокойно.

Нощните модели имат и още едно предимство, което ще забележите, те имат по-голям капацитет да попиват на квадратен сантиметър от всички други модели превръзки. Това ги прави добър вариант за всеки от вас, който иска да си осигури спокоен сън.

Антибактериални свойства

Тъй като през нощта превръзките остават в контакт с кожата за дълго време без подмяна, рискът от поява на инфекции се увеличава, споделят специалистите от Аптеки Медея.

Поради тази причина е важно повърхностният слой да има антимикробни и антибактериални свойства, така че да ви защити от подобни рискове. Повечето модели нощни превръзки имат тази особеност и осигуряват допълнителна защита.

Превенция срещу неприятната миризма

Тъй като дамските превръзки не се сменят приблизително по около 8 часа по време на нощния сън, появата на лоша и неприятна миризма е фактор, който тревожи много жени.

Проблемът тръгва от там, че кръвта застоява, при което жената усеща неприятния мирис и това я кара да се чувства некомфортно. За да се спести този негатив, много компании предлагат нощни превръзки, пълни с неутрализиращ миризмата гел.

Този гел мирише свежо и носи усещане за чистота, а когато кръвта достигне до него той неутрализира миризмата и решава проблема из основи. Това е едно от големите предимства на нощните превръзки, което ги прави задължителен аксесоар за “онези дни”.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе