Общинският съвет одобри правилника за дейността на фонда за подкрепа на местни инициативи в Търговище

Общинският съвет одобри правилника за дейността на фонда за подкрепа на местни инициативи в Търговище. Това се случи с подкрепата на всички 29 присъстващи общински съветници.

Първата сесия за кандидатствате се очаква да бъде обявена в средата на юли, след изтичане на законовите срокове за обжалване на решението.

На конкурсен принцип гражданите ще могат да кандидатстват за отпускане на до 2500 лв. за дейности, свързани с подобряване на градската среда. Такива могат да са благоустрояване на прилежащи площи към обществени сгради и междублокови пространства, създаване или обновяване на зелени и цветни площи и други. Ще се подкрепят и по-нестандартни идеи, които да трансформират средата, в която живеем, без непременно дейностите да са свързани с ремонти.

Да предлагат и реализират инициативи по линия на фонда ще могат представители на неправителствения сектор, читалища, образователни и културни институции, управители на етажна собственост и неформални граждански групи. Срокът на изпълнение на инициативите през тази година ще бъде два месеца.

На сайта на Общината ще бъде създаден раздел, в който ще се публикува актуална информация за фонда и образци на всички необходими документи за кандидатстване. Ще бъде обявен и телефонен номер, на който ще може да се получава подробна информация и съдействие за попълването на документацията.

След обявяване на сесията за кандидатстване, ще се проведат и информационни срещи, на които подробно ще бъдат представени насоките и формулярите за кандидатстване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе