Приключи редовното месечно заседание на Общински съвет – Попово

На 30 юни в пленарната зала на ОбС – Попово се проведе 32-рото редовно месечно заседание на Общински съвет – Попово. То бе водено от председателя Георги Георгиев, в присъствието на зам.-кмета на община Попово – инж. Милена Божанова и служители на Общинска администрация – Попово. Двадесет и шест общински съветници работиха по дневния ред от 9 точки, като по първата от тях те одобриха приемането на Правилник за изменение и допълнение на Правилник за финансово подпомагане на брачни и извънбрачни двойки с репродуктивни проблеми на територията на община Попово.

В хода на заседанието общинските съветници гласуваха и приеха единодушно допълване на Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост (земеделска земя), за 2022 г. и одобряване на оценки за продажбата им чрез публичен търг, допълване на програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост, в община Попово за 2022 г.

С пълно мнозинство бе дадено съгласие за учредяване право на пристрояване и надстрояване в Поземлен имот по кадастрална карта на гр. Попово – Кооперативен пазар, за разширение на обект на „Зала за хазартни игри”, както и за възлагане на превози по общинска транспортна схема. По време на юнската си сесия Общински съвет – Попово гласува и одобри единодушно и кандидатстването на Община Попово за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони” от Стратегията за водено от общностите местно развитие на Сдружение „Местна инициативна група – Попово”.

С пълно мнозинство бе приет и отчетът за дейностите по изпълнението на Общинската програма за опазване на околната среда, предприети от Община Попово през 2021 година.
В края на заседанието бяха разгледани и гласувани молби на граждани за отпускане на помощи от Общински съвет – Попово. С 26 гласа „за” общинските съветници единодушно взеха решение да бъде отпусната сумата от общо 2 950 лв. еднократна финансова помощ за нуждаещи се жители на община Попово.

https://www.facebook.com/vestnik.popovo/photos/a.586585448098917/5275323762558372/

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе