Задържаха двама пияни шофьори в Търговище

Двама водачи, управлявали МПС с алкохол в издишания от тях въздух над 1,2 промила, са установени и на територията, обслужвана от РУ-Търговище. Това съобщават от полицията.

На 3.07.2022 г. около 5,55 ч на ул. „В. Левски“ в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „БМВ 320“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от правоспособен 44-годишен водач от с. Кръшно, община Търговище. По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, е установено, че водачът е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,71 промила. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

На 1.07.2022 г. около 19,07 ч в община Търговище – на път II-51, км 31+056 – до разклона за с. Пресяк, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с шуменска регистрация, собственост и управляван от правоспособен 42-годишен водач от с. Развигорово, община Хитрино, обл. Шумен. От извършената проба по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е видно, че водачът е управлявал с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,37 промила. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случаите са започнати бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе