Въвеждат мерки срещу разпространението на COVID-19 в област Търговище

На провелото се днес 28.07.22год. спешно заседание на Областния кризисен щаб, свикано областния управител и председател на щаба – Станимир Парашкевов,  се предложи въвеждането на противоепидемични  мерки на територията на област Търговище.

В заседанието взеха участие представители на РЗИ- Търговище, РЗОК-Търговище, лечебни заведения за болнична медицинска помощ, ЦСМП, общини, Областна дирекция по безопасност на храните  и ОД на МВР-Търговище.

По данни на Информационния портал, област Търговище е вече в  етап 1 от Националния план. В националния план за справяне с епидемията са разписани точно мерките, които се приемат и прилагат при преминаване на даден регион в следващ етап. Актуалната епидемична обстановка, сочи, че заболеваемостта на 14-дневна база в нашата област  се е покачила до над 150 души на 100 000 население към настоящия момент. Само за последните 14 дни общо заразените са 163, от тях, 19 души  са отчетените  днес.

В тази връзка Областният кризисен щаб предложи въвеждането на противоепидемични мерки, съобразени с тези, разписани в Националния план.  Предложените противоепидемични мерки са заложени в заповедта на РЗИ- Търговище, която ще влезе в сила след съгласуване от страна на държавния здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев и ще бъде публикувана на официалната страница на РЗИ.

Това се очаква да се случи днес или в утрешния ден.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе