Как да разбера кога да увелича размера на пелените?

Една от най-необходимите стоки, без която родителите просто не могат да си представят живота с бебето, са пелените. Освен това закупуването на пелени не е толкова просто, защото ако изберете неправилния размер, бебето Ви може да се почувства некомфортно и раздразнително в допълнение към инцидентите с пелените.

Първото предизвикателство за неопитните родители е да се научат да сменят пелените, а следващото е да определят кога да преминат към по-голям размер. През първата година след раждането бебетата растат бързо, както и размерите на пелените им. Не е необходимо обаче да изпадате в паника, тъй като сме съставили списък с някои ключови сведения, които могат да Ви дадат добра представа кога е подходящо да увеличите размера на пелените на бебето си:

1. Талията

Талията на пелените на Вашето бебе е един от най-простите начини да разберете това. Можете да опитате да вкарате пръста си в колана на пелената, за да го издърпате с пръст. Пелената може да е твърде малка и неудобна за детето Ви, ако усетите някакво стягане или свиване на пръста си.

2. Покритие на дупето

Правилно ли е покрито дупето на бебето Ви в пелената или сте забелязали, че тя не осигурява същото ниво на защита, както някога? Във всеки случай, ако дупето на бебето Ви не е адекватно покрито, е време да преминете към по-голям размер. Ако пелената е твърде малка, тя може да не е в състояние да задържи правилно отпадъците на бебето Ви, което ще ѝ попречи да изпълни основното си предназначение.

3. Лепенките

Ще получите очевиден намек, ако обърнете внимание на залепващите части на пелената! Съответно, ако лепките са по-близо до корема на бебето Ви, пелената му приляга добре. Ако обаче лепките се отдалечават от областта на корема и имате проблеми със закрепването им, това означава, че трябва да преминете към по-голям размер пелена, например памперси 3 -ти размер, ако до момента сте купували 2-ри.

4. Препоръки за размера

Като прочетете препоръките за тегло върху кутията на пелената, можете да определите кога е време да преминете от размера на пелената за плуване към обикновения размер на пелената. Може да искате да преминете към следващия по-голям размер, ако бебето Ви наближава долната граница на теглото в този диапазон.

5. Дискомфорт

По-малките размери на пелените често водят до инциденти с пелените, както и до това, че бебетата се чувстват неудобно и са намръщени. Това е знак, че пелената е твърде неудобна за бебето, ако видите червени следи по него около бедрата, слабините или други области. Ако забележите такива следи или протриване в близост до зоната на пелената на бебето, купете следващия размер за Вашето мъниче.

Да станеш родител е едно от най-вълнуващите и трепетни преживявания в живота на мъжа и жената. По време на това „пътуване с влакче в увеселителен парк“ понякога може да имате куп забавления и вълнения, но други дни може да са малко по-трудни. Е, тайната да се насладите на този етап е да запазите спокойствие и да приемате всеки ден такъв, какъвто е.

Ето защо, когато купувате пелени за детето си, не забравяйте да изберете подходящия размер, за да улесните живота и на Вас, и на детето си.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе