44-годишен остава в ареста за катастрофа със загинало 16-годишно момче

Окръжен съд – Търговище под председателството на съдия Бонка Янкова постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 44- годишния З. А. от с. Обител. Той е причинил пътно-транспортно произшествие, в резултат на което е настъпила смъртта на 16-годишно момче и  телесни повреди за спътника на извършителя, като деецът е напуснал местопроизшествието веднага след инцидента.

Случаят е регистриран на 13 август 2022 г. около 00,30 часа по пътя София – Варна след разклона за с. Божурка. Обвиняемият е намерен от служители на ОД на МВР недалеч от мястото и задържан за срок от 72 часа с оглед довеждането му в съда за разглеждане искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдът, вземайки предвид, че целта на мярката е да обезпечи присъствието на обвиняемия в хода на разследването, прецени, че искането на прокуратурата е основателно. В случая опасността да се укрие е видна от липсата на постоянни връзки с местата, където е адресно регистриран и множеството пътувания извън страната, а опасността да извърши престъпление е видна от обстоятелството, че е осъждан и е изтърпявал ефективно наказание лишаване от свобода по присъди, постановени от три съдилища в  България.

Определението на Окръжен съд – Търговище подлежи на обжалване в тридневен срок пред Апелативен съд – Варна.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе