Национални премиери очакват посетителите на Palace Auto Varna 2022 E-Mobility

Най-голямото специализирано изложение за електрическа мобилност ще се проведе в Дворецът на културата и спорта във Варна от 25 до 28 август. Посетителите ще имат и възможност да тестват осигурените от изложителите автомобили, в голяма част от тях напълно електрически, хибриди и електрифицирани. Организаторите са предвидили и множество награди.

На щанда на Alfa Romeo ще има национална премиера – Alfa Romeo Tonale, също за пръв пред родна публика на салон ще бъде представен FIAT Tipo Cross. Дългоочакваният компактен SUV Tonale е първа крачка към електрификация на легендарната марка. Alfa Romeo Tonale е дълга 4530 мм, широка 1840 мм и висока 1600 мм. Фаровете са адаптивни LED, разработени в сътрудничество с Marelli. В модела дебютира технологията Adaptive Driving Beam, която постоянно настройва светлинния сноп според моментната ситуация. Glare-Free High Beam Segmented Technology пък регулира снопа така, че да не заслепява движещите се в насрещното движение.

За модела има изцяло нов бензинов 1,5 литра с директно впръскване под 350 бара. Предлага се в меки хибридни версии със 130 и 160 к.с. с предно предаване и 7-степенна трансмисия. Системата е 48-волтова. Във Варна ще пристигне версията със 130 к.с. Топ версията е плъг-ин хибрид с 275 к.с. и пробег до 80 км с едно зареждане, както и 4х4 задвижване. В него моторът е 1,3 литра, а електромоторът с 90 кВт мощност. Батерията е 15,5 кВтч.

Интересно е, че в Tonale дебютира дигитален сертификат за незаменим токен (NFT). Блокчейн технологията записва основните етапи от живота на автомобила и така ще има неоспоримо доказателство за следващия собственик, както и по-висока стойност.

Освен Tonale и Tipo Cross, на щанда ще са разположени още изцяло електрическия FIAT 500, една от най-продаваните коли в момента в Европа, също така хибридният Jeep Compass.

Hyundai ще участват с Hyundai Tucson, който се предлага във варианти с мек и плъг-ин хибрид, както и ДВГ, изцяло електрическия Ioniq 5, мекия хибрид i30, i10 и Bayon.

Hyundai Ioniq 5 от моделната 2023 има нова 77,4 кВтч батерия, предложи серия функции за по-нататъшно подобряване на изживяването при шофиране, сред които е нова система за климатизация на батерията и странични камери за обратно виждане. Моделът дебютира през февруари 2021 г. като първият, базиран на специализираната BEV платформа Electric Global Modular Platform. Миналата година Ioniq 5 спечели редица награди в индустрията с 30 победи в цяла Европа, включително престижната награда Автомобил на годината 2021 в Германия. Освен това е финалист в Европейска кола на годината 2022.

На щанда на Haval на Palace Auto Varna e-Mobility 2022 ще бъдат изложени акцентът – хибриден Haval H6 HEV, също така Haval Jolion и Haval Dargo. Първият хибриден модел на GWM – Haval H6 HEV е с 1,5-литров, четирицилиндров бензинов двигател, с турбокомпресор, комбиниран с двускоростен 130 кВт електродвигател и 1,8 кВтч батерия. Хибридният агрегат е с комбинирана мощност от 179 кВт и 530 Нм въртящ момент, изпратени към предните колела чрез двустепенна директна хибридна трансмисия.

Комбинираният разход на гориво е 5,2 л /100 км. Дизайнът на автомобила е впечатляващ. Издължената предна решетка му предава изключително съвременно и спортно излъчване.

Вътрешното пространство е решено в минималистичния стил, като липсват излишни бутони и лостове. Благодарение на трите свързани екрана, шофьорът по всяко време има директен достъп до най-важната информация посредством 10‘‘ хед-ъп дисплей, 10,25’‘ дигитален инструментален панел и 12,3‘‘ мултимедиен екран с висока резолюция.

Citroen представя във Варна C5 X PHEV, който бе с премиера на Автомобилен салон София. C5 X е замислен като високотехнологичен автомобил и в него са вложени най-ново поколение технологии и системи, които да улеснят шофьора: хед-ъп дисплей, активни и пасивни асистенти, които са крачка напред към полуавтономно шофиране.

Освен като плъг-ин хибрид, клас ë-Comfort, с мощност 225 к.с. и автономен пробег с нулеви емисии на въглероден диоксид над 50 км, моделът се предлага още и в бензинова версия, с агрегати 1,2 PureTech и 1,6 PureTech. C5 X е нова покана за пътуване, без стрес, спокойствие и комфорт, с подчертана грижа за околната среда.

До него дебютира във Варна новият Citroën C5 Aircross с обновен дизайн и отличим нов облик. Запазено е характерното окачване Citroën Advanced Comfort, което е допълнено от новите Citroën Advanced Comfort седалки и най-актуалните системи за подпомагане на шофьора, за да бъде всяко пътуване комфортно и безопасно.

C5 Aircross е един от лидерите в конкурентния C-SUV сегмент, благодарение на богатото  пространство, модулност и комфорт. Плъг-ин хибридната технологията на C5 Aircross осигурява на потребителите пробег от над 50 км в напълно електрически режим, без вредни емисии. С възможността за зареждане при 7,4 кВт като стандарт, включването в домашна 32A wall box зарядна станция позволява на C5 Aircross PHEV да се зарежда напълно за по-малко от два часа. Приложението за смартфони MyCitroën на марката улеснява планирането на зареждане или предварителното кондициониране на климатика на автомобила, както и проверката на нивото на зареждане или скоростта на зареждане, където и да се намирате.

Двата модела C5 X плъг-ин и C5 Aircross плъг-ин ще бъдат и също на разположение за тестово шофиране за посетители в рамките на салона, както и изцяло електрическия e-C4. Новият e-C4 също е част от програмата Citroën Advanced Comfort, която гарантира цялостен комфорт за всички пасажери на борда, екипиран е с окачване Progressive Hydraulic Cushions, седалки Advanced Comfort Seats и има Smart Pad Support Citroën. Разполага с 20 активни и пасивни системи за безопасност. Двигателят е 100% електрически 100 кВт с пробег от 350 км в цикъл WLTP. Енергичен и с високи динамични показатели, двигателят е с мощност от 136 к.с., въртящ момент от 260 Нм, наличен на момента, ускорение от 0-100 км/ч за 9,7 сек. в режим Sport и максимална скорост от 150 км/ч. Батерията на електрическия двигател с капацитет 50 кВтч е с 400 волтова система.

Освен електрифицираните модели на щанда на Citroen във Варна ще бъде и C3, все още е един от най-продаваните модели на марката. Моделът подчертава своите различия и потенциал за персонализация: 97 цветови комбинации на екстериора, 4 цвята на покрива, 3 цветови схеми на интериора и нови джанти. Citroën C3 е проектиран да превърне всяко пътуване в приятен спомен. Чувството за цялостен комфорт на борда е подсилено от седалките Advanced Comfort.

Škoda ще предостави на варненци за тестово шофиране изцяло електрическата Enyaq iV, а топ версията Enyaq Coupé iV RS ще дебютира в града след премиерата си на Автосалон София 2022. Експонатът е най-скъпият модел на Škoda, има опционалната решетка Crystal Face, която има 131 LED светодиода. Enyaq Coupé RS iV разполага с втори мотор на предния мост, благодарение на който имат задвижване на всички колела. Мощността е 220 кВт, а максималният въртящ момент 460 Нм. Това е първата изцяло електрическа Škoda RS. Някои от отличителните ѝ характеристики са подчертана динамика на шофирането, многобройни черни дизайнерски елементи и червена светлооразителна лента по цялата дължина на задната страна на автомобила, типична за RS моделите на марката. Enyaq Coupé RS iV може само за 6,5 секунди да ускори от 0 до 100 км/ч и достига максимална скорост от 180 км/ч – 20 км/ч повече от всеки друг вариант на новото купе и се предлага ексклузивно във внушителен зелен Mamba Green цвят.

Освен тях на щанда ще могат да бъдат видени още Škoda Karoq, Kodiaq и мекия хибрид Octavia.

Във Варна пристига и изцяло електрическия Opel Mokka E. Моделът е с коефициент на въздушно съпротивление 0,32, аеродинамични завеси и щори, изпъкнал преден капак и идентичност Opel Vizor. Отзад стоповете са оформени със същия финес. Общата дължина на колата е 4150 мм или със 125 мм повече от предходното поколение. Междуосието е нараснало с 2 мм. Отвътре Mokka е първият модел с арматурно табло Pure Panel. Дизайнът е изчистен и предлага два огромни дисплея. Седалките са изцяло дело на Opel. Сертифицирани са от германското Сдружение за здрави гърбове. Разполагате с адаптивен круз контрол с функция за спиране и тръгване. Също така автоматично поддържане на пътната лента.

Mokka е и първият на Opel, който от момента на пазарната премиера се предлага и във вариант с електрическо задвижванe, който е със 136 к.с. и 260 Нм максимален въртящ момент. Режимите са Normal, Eco и Sport, а максималната скорост ограничена на 150 км/ч. Батерията с капацитет 50 кВтч осигурява пробег до 322 км. Максимумът на зареждане с прав ток е 100 кВт, при което ще заредите до 80% от батерията за 30 мин. На променлив ток може да зареждате с 11 кВт.

Peugeot продължава да демонстрира своя преход към хибридни и електрически автомобили с хибридният 308, хибридният топ спортист 508 PSE и изцяло електрическия e-2008. Освен тях на щанда ще бъдат разположени още 208 и обновения 3008.

Peugeot е-2008 има 345 км пробег в изцяло електрически режим. Бързо ускорение, благодарение на мигновеното предаване на въртящия момент и безшумен двигател са само част от множеството предимства на този компактен SUV. С него ще се наслаждавате на свободата да паркирате в града без ограничения

Спортният седан Peugeot 508 PSE, подобрен от спортното подразделение на компанията, има впечатляващ снижен спортен силует и врати без рамки. Разполага с бензинов двигател с два електромотора и практичност, осигурявайки щедро пространство за пътниците и голям, леснодостъпен багажник.

Audi представя във Варна трио крсоувъри от семейство Q: Q3 Sportback, Audi Q5 Sportback и Audi Q7 S-line. Audi Q3 Sportback обединява в себе си естетиката и емоционалността на Coupé с мощността и функционалността на SUV. Разнообразният асортимент в областта на инфо-развлекателните системи и свързаността, както и богатото серийно оборудване обещават много удоволствие от шофирането. В гамата има дизелов TDI мотор със 150 к.с. и бензинов 2,0-литров TFSI с 230 к.с.

Audi Q5 Sportback има ниската и полегата задница, която подчертава наподобяващата на купе линия на покрива и придава още по-аеродинамичен вид на автомобила. Дифузорът с напречен елемент, преминаващата по цялата широчина на каросерията хромирана лайсна и спортния спойлер на задния капак са подобаващ завършек на общата картина. Предлаганите като опция OLED светлини са разделени на малки, самостоятелно управляеми сегменти с триизмерна структура, които позволяват ефектно възпроизвеждане на нови светлинни сценарии.

Големият Audi Q7 предлага комфорт на луксозна ложа в интериора, място за до седем души и множество възможности за опции, сред които четиризонална климатична инсталация, озвучителна уредба Bang & Olufsen Sound System с 3D-звук и пакет многоцветно амбиентно осветление. Изложеният Q7 S-line се предлага с бензинов и дизелов V6, съответно с 340 и 286 к.с.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе