Учение за отработване реакциите при ПТП ще се проведе на 1 септември на околовръстния път на Омуртаг

Занятието е планирано и се организира от областната комисия по безопасност на движението по пътищата към Областна администрация – Търговище, във връзка с изпълнението на Годишната план- програма за безопасност на движението по пътищата на област Търговище за 2022 г. То ще се проведе на 1 септември от 10 ч. на паркинга на бензиностанция „Интер Петрол“ на околовръстния път на Омуртаг.

На определено за целта място ще бъде пресъздадена ситуация за настъпил пътен инцидент с участието на МПС за обществен превоз на пътници, лек автомобил и тежкотоварно МПС.

Целта на демонстрацията е отработване на реакциите за ефективно и адекватно реагиране на компетентните органи за справяне с последствията от пътно транспортното произшествие с пострадали. В учението ще се включат представители на РДПБЗН, ОДМВР, ЦСМП, ОС на БЧК, Областно пътно управление, Общини, Регионална дирекция „Автомобилна администрация“, РЗИ и доброволни формирования към общините, които са и членове на областната комисия по безопасност на движението.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе