Непълнолетен, обвинен за грабеж, остава в ареста след уважено искане на Районна прокуратура – Търговище

След уважено искане на Районна прокуратура – Търговище, съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 16-годишен младеж от Попово, привлечен към наказателна отговорност за противозаконно отнемане на чужди вещи – мъжка чанта, извършено след употреба на сила.

Грабежът е извършен вечерта на 7 септември 2022 година в градския парк на град Попово. Непълнолетният се движел в посока алеите на парка, когато се разминал с друг мъж. Той издърпал от ръцете му мъжка чантичка, съдържаща лични вещи, сума пари и документи, след което избягал.

Бил установен и задържан седмица по-късно. Привлечен е към наказателна отговорност за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК и е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ случая прокурор от ТО – Попово при Районна прокуратура – Търговище с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Младежът е добре известен на органите на реда, осъждан е и деянието е извършено в изпитателен срок по предходно осъждане за противозаконно отнемане на МПС. Освен това той е подсъдим по дело за хулиганство. Към момента текат разследвания и на други негови противообществени прояви.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Търговище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе