Задържаха двама млади мъже, шофирали след употреба на наркотици

С полицейска мярка за срок до 24 ч. са задържани двама водачи, управлявали МПС под въздействието на наркотични вещества. Това информират от полицията.

На 4.10.2022 г. около 6 ч. в района на автогара Омуртаг е извършена полицейска проверка на лек автомобил „БМВ Х5“ с търговищка регистрация,  собственост и управляван от 28-годишен правоспособен водач от същия град. В хода на проверката е установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Dragerd Drug Test 5000”, че същият управлява автомобила след употреба на наркотични вещества – опиати. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

На същата дата около 21,11 ч на ул. „Кап. Данаджиев“ в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „БМВ 320Д“ със софийска регистрация – собственост на мъж от гр. София и управляван от 20-годишен правоспособен водач от гр. Търговище. При извършената проверка със специализирано техническо средство “Drager Drug Test 5000” е установено, че водачът е управлявал автомобила под въздействието на наркотичното вещество амфетамин. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Същият е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случаите са започнати бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе