Община Попово отбеляза своя професионален празник

На 12 октомври Община Попово отбеляза Деня на българската община и местното самоуправление и свой професионален празник.

Вече 24 години този празник се отбелязва, за да популяризира дейността на местната власт, да се постигне по-добро обществено разбиране за ролята й в развитието на обществото, както и да се стимулира по-активно гражданско участие в процесите на управление. Този ден е толкова важен и защото именно местното самоуправление гради основите на цялостното управление на държавата.

Традиция е ежегодно в Община Попово да се връчват призове за най-добри служители в Общинска администрация и звената към нея, за най-добър кмет и кметски наместник на населено място. Носителите им и тази година бяха избрани от определена за целта комисия.

Призът „Най-добър служител“ на годината в Община Попово бе присъден на Красимира Павлинова Георгиева – старши счетоводител, Дирекция „Финансово-стопански дейности и управление на собствеността“.

За най-добър служител в структурите на звената на Общинска администрация – Попово, тази година бе избрана Свилена Хрисимирова Анкова – управител в звено „Център за социална рехабилитация и интеграция“.

„Най-добър кмет на годината“ в община Попово стана Румен Христов Иванов – кмет на село Гагово, а за „Най-добър кметски наместник на годината“ бе определен Георги Тиханов Георгиев – кметски наместник на село Паламарца.

Тази година Община Попово отбеляза професионалния си празник съвместно с колегите си от Община Иваново. Кметовете и на двете общини поздравиха своите служители, като им пожелаха здраве и енергия в отговорната им работа, ръководена от интересите на гражданите.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0YYdPaBWDbMg9Ljv991LVD9sp72jZmsBa7Dz1hkxim7nyswdPzEr4iwSbc5CB4jCvl&id=100063464176203

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе