Община Попово: Изтича срокът за заплащане на последните вноски за данъците върху недвижимите имоти, превозните средства и такса „Битови отпадъци“

Дирекция „Местни данъци и такси“ напомня на жителите на община Попово, че на 31 октомври изтича законовият срок за заплащане на втората последна вноска за данък върху недвижимите имоти, данък върху превозните средства и такса „Битови отпадъци”, и четвърта последна вноска за патентен данък за 2022 г., като след тази дата върху невнесената сума се начислява наказателна лихва.

Плащанията могат да се направят на касите в паричния салон на Дирекция „Местни данъци и такси” в сградата на Община Попово, по банков път, на обявената на интернет страницата на Община Попово банкова сметка в Банка ДСК ЕАД, в множеството каси на ИЗИПЕЙ в страната и през интернет системата ИПЕЙ от всяка точка по света. В паричния салон на дирекцията е поставено устройство ПОС терминал, посредством което е възможно заплащане на местни данъци и такси с притежавани от лицата дебитни и кредитни карти, като при плащането не се удържат такси от лицето. Работното време на данъчните каси е от 8:00 ч. до 16:30 ч.

Паралелно с плащането на текущите данъци и такси за 2022 г. всеки може да погаси задължението си за минал период, ако има такова.

Препоръчваме на гражданите и фирмите с просрочени задължения своевременно да предприемат действия по издължаването им, тъй като същите се предават за принудителното събиране от публични изпълнители към Националната агенция за приходите (НАП) или от частни съдебни изпълнители, което допълнително утежнява финансовото им състояние.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе