110 години – ПГ „Христо Ботев“ – гр. Попово

На 1 ноември Профилирана гимназия „Христо Ботев“ – гр. Попово, отбеляза своята 110-а годишнина. Честването започна с отворени врати, където бивши и настоящи „Ботевци“ можеха да се срещнат и разговарят. Празничен водосвет за благоденствие на училището бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум. Официални гости на събитието бяха и Министърът на енергетиката – Росен Христов, Георги Георгиев – Председател на Общински съвет – Попово – и двамата възпитаници на Гимназията, както и представители на РУО – Търговище, директори на училища от община Попово, учители, родители, граждани.

Празникът продължи с тържествен концерт, на който бе представен поздравителен адрес от името на Президента на Република България – Румен Радев, както и връчен Почетният знак на Президента.

Почетният караул на Гимназия „Христо Ботев“ поднесе венци пред бюста на Христо Ботев, както и на друг велик наш революционер и будител – Васил Левски. Своите цветя пред паметника на Апостола поставиха в знак на почит и уважение и част от ръководството на Общинска администрация – Попово.

На 1 ноември – Деня на народните будители, отбелязахме 110 години ПГ „Христо Ботев“ – гр. Попово Днес, 1 ноември –…

Posted by Местен Вестник on Tuesday, November 1, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе