Шофирай разумно и безопасно! АПИ ще участва в Световния ден в памет на жертвите на пътя

Агенция „Пътна инфраструктура“ ще участва в Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия – 20 ноември 2022 г. В неделя всички знаци с възможност за дистанционно изменение ще бъдат с призив към шофьорите да карат внимателно и разумно, защото безопасността при пътуването е най-важна.

Мотото на кампанията и тази година е „ПОМНИМ! ПОДКРЕПЯМЕ! ДЕЙСТВАМЕ!“. По призива на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации всяка трета неделя на ноември светът отдава почит на изгубилите живота си при пътни инциденти. През 2021 г. при 6080 тежки катастрофи са загинали 561 и са ранени 7609 човека. До края на октомври т. г. са станали 5491 тежки пътни инциденти с 419 загинали и 6995 ранени.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира всички шофьори да подготвят автомобилите си за движение при зимни условия, да не го отлагат за първите минусови температури и да следят за доброто техническо състояние на превозното средство. Нека да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват правилата за движение, необходимата дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе