Редовно месечно заседание на Общински съвет – Попово

На 24 ноември в пленарната зала на ОбС – Попово се проведе 36-ото редовно месечно заседание на Общински съвет – Попово. То бе водено от председателя Георги Георгиев, в присъствието на кмета на община Попово – д-р Людмил Веселинов, зам.-кметовете инж. Милена Божанова и Трифон Трифонов и експерти от Общинска администрация, като гости на сесията бяха ученици от 8 клас на Професионална гимназия по техника и лека промишленост – гр. Попово и техният класен ръководител.

Двадесет и девет общински съветници работиха по дневния ред от 10 точки, като по първата от тях те единодушно приеха актуализацията на бюджета и Инвестиционната програма на Община Попово за 2022 г. В хода на заседанието общинските съветници с пълно мнозинство одобриха приемането на инвестиции, извършени от ВиК ООД – гр. Търговище, през 2021 година в активи публична общинска собственост, като част от задължителното (минимално) ниво, поети при сключване на Допълнително споразумение към договор с Асоциацията по ВиК за обособената територия. Гласувано и единодушно бе взето решение за допълване на Програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост (земеделска земя) за 2022 г. и одобряване на оценки за продажбата им чрез публичен търг, както и за допълване на годишната Програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост в община Попово за 2022 г. – имоти в регулация и одобряване на оценки за продажба на недвижим имот и вещи. На ноемврийската си сесия Общински съвет – Попово с пълно мнозинство даде съгласието си за прекратяване на съсобственост по регулационните планове на гр. Попово и с. Баба Тонка съответно между Община Попово и физически лица и между Община Попово и фирма „Ледо 1“ ЕООД, чрез изкупуване частта на Общината.

Следващата точка от дневния ред, касаеща кандидатстването на Община Попово за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Процедура „Грижа в дома“, по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г., единодушно бе приета. На заседанието бе дадено разрешение за предоставяне на Община Попово за безвъзмездно управление на имот – публична държавна собственост, представляващ археологическа недвижима културна ценност с национално значение – тракийска куполна гробница, находяща се в землището на с. Гагово, общ. Попово. Общинските съветници също така единодушно взеха решение да подкрепят утвърждаването на Допълнение на ценоразпис за продажба на дървесина, добита от горски територии – собственост на Община Попово.

В края бе обсъдено и решено следващата сесия на Общински съвет – Попово, която ще бъде и последна за календарната 2022 г., да се проведе на 20 декември (вторник), с което ноемврийското заседание бе закрито поради изчерпване на темите и точките от дневния му ред.

Редовно месечно заседание на Общински съвет – Попово На 24 ноември в пленарната зала на ОбС – Попово се проведе 36-ото…

Posted by Община Попово on Thursday, November 24, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе