Редовна среща на кметовете и кметските наместници в община Попово

На 9 декември в Общинска администрация – Попово се проведе редовната месечна среща между кметовете и кметските наместници в община Попово и ръководството на Общината – кмета д-р Людмил Веселинов, секретаря – Христо Белчев, зам.-кмета – инж. Димитър Петков и експерти от администрацията. В началото думата бе дадена на ст. инсп. Стефан Стефанов – нaчaлниĸ нa гpyпa „Oxpaнитeлнa пoлиция“ към РУ-Попово, който обясни на присъстващите, че е изготвен график за провеждане на срещи с жители на населените места от общината, на които се обсъждат проблеми, свързани със сигурността и опазването на обществения ред. В тази връзка полицейският служител посочи, че през настоящия месец предстои да се състоят такива срещи в селата Априлово, Заветно, Осиково, Цар Асен, Посабина и Горица.

В хода на срещата инж. Добрин Добрев – директор Дирекция „Териториално-селищно устройство и архитектура“, информира кметовете и кметските наместници относно състоянието на пътната инфраструктура на територията на общината и заложените за изпълнение през годината ремонтни дейности на уличната настилка. Той обясни, че към момента текат работни процедури по завършването им в кварталите Невски и Сеячи и селата Априлово и Долна Кабда, а освен това предстоят да бъдат изпълнени и в още 10 населени места от общината, като по договор общата стойност на дейностите възлиза на 2 045 101,51 лв. с ДДС.

По време на декемврийското издание на Деня на кмета бе обявено, че по Програмата за временна заетост, насочена към младежите на възраст до 29 години, са назначени на работа към кметствата в общината общо 36 души, разпределени по населени места.

Юрий Илиев – представител на сметосъбиращата фирма, отговаряща за отпадъците на територията на община Попово, призова кметовете и кметските наместници да се обръщат към него в случай на установени нередности при сметосъбирането и сметоизвозването на отпадъците в населените места. Илиян Неделчев – ръководител на Звено „Комунални дейности – механизация“ към Община Попово, от своя страна запозна присъстващите с новата механизирана техника, с която Общината вече разполага. Към настоящия момент са налични и въведени в експлоатация 5 машини, като това са: многофункционална машина за почистване и събиране на зелени отпадъци – багер „JCB“; косачка за високи тревни площи; косачка за неравни терени за поддръжка на обществени площи; фреза за дънери; мини челен товарач с необходимата прикачена техника за събиране на генерирания от домакинствата отпадък през отоплителния сезон. Предстои да бъде изготвен график, по който ще се определи съответно кога в кои населени места ще бъде използвана техниката.

Част от другите теми, засегнати по време на срещата, бяха относно овладяване на популацията на безстопанствените кучета в община Попово, премахване и отстраняване на дървета, представляващи опасност по пътя, предоставянето на заявените дърва за огрев за задоволяване потребностите на жителите на населените места за предстоящия отоплителен сезон и др.

Редовна среща на кметовете и кметските наместници в община ПоповоНа 9 декември в Общинска администрация – Попово се…

Posted by Местен Вестник on Friday, December 9, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе