Задържаха двама шофьори, седнали зад волана след употреба на наркотици, намериха още наркотици у единия

В РУ-Търговище са задържани с полицейска мярка за срок до 24 ч. двама водачи, управлявали МПС под въздействието на наркотични вещества, като у единия е установено и притежавано такова. За това информират от полицията.

На 4.01.2023 г. около 11,30 ч. на път I-4/София-Варна/, км 223+760 в община Търговище, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „БМВ 320Д“ с благоевградска регистрация, управляван от 35-годишен правоспособен водач от с. Церовище, община Омуртаг. По надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 2000”, е установено, че водачът е управлявал автомобила след употреба на наркотичното вещество амфетамин. Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

На същия ден около 14,05 ч. на бул. „Ал. Стамболийски“ в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Ауди“ с търговищка регистрация–собственост и управляван от 30-годишен правоспособен водач от с. Дългач, община Търговище. Със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000” е установено, че същият е управлявал автомобила след употреба на наркотичните вещества кокаин и метамфетамин. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. При проверката е установено още, че водачът държи у себе си 1,22 грама кафяво прахообразно вещество, което при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество хероин. Веществото е иззето по надлежния ред.

Двамата водачи са задържани в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случаите са започнати бързи полицейски производства съответно по чл. 343б, ал. 3 и по чл. 343б, ал. 3 и чл. 354а от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе