32-годишен мъж седна дрогиран зад волана на главния път София – Варна, задържаха и пътник в автомобила за притежание на наркотици

В РУ-Търговище е установен водач, управлявал МПС под въздействието на наркотично вещество, съобщават от полицията.

На 13.01.2023 г. около 15,40 ч на път I-4/София-Варна/, км 223+760, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Ауди А6“ с търговищка регистрация, собственост на 33-годишен мъж от с. Камбурово, община Омуртаг, и управляван в посока гр. Омуртаг от правоспособен 32-годишен водач т с. Изворово, община Антоново.

По надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000” e установено, че водачът е управлявал автомобила след употреба на наркотичното вещество амфетамин. Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

В хода на проверката е установено още, че возещият се в автомобила като пътник негов собственик държи у себе 0,50 грама бяло кристалообразно вещество, което при направен полеви наркотест теагира на наркотичното вещество метамфетамин. Веществото е иззето по надлежния ред.

Водачът и пътникът са задържани в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 3 и по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе