Удължават действието на бюджета на община Търговище за 2022 г.

Докладна за удължаване на действието на бюджета на община Търговище за 2022 г. внася в Общинския съвет кметът д-р Дарин Димитров. Причината е липсата на приет Закон за държавния бюджет за 2023 г.

Удължаването на бюджета означава, че приходите на общината ще се събират в същите размери, както до момента. Разходите пък трябва да са не по-големи от размера им за същия период на предходната година.

В докладната са разписани и лимитите на съответните разходи, които не могат да бъдат надвишавани до приемането на бюджета за 2023 г. Дотогава максимално допустимите плащания за финансиране на спортните клубове са 80 000 лв., за подпомагане на лица с репродуктивни проблеми – 35 000 лв., за стимулиране на деца с изявени дарби – 25 000 лв., за фонд „Местни инициативи“ – 10 000 лв. и други.

Във фейсбук страницата си д-р Димитров изрази опасения, че през тази година бюджетът ще бъде приет не през април, както се случи миналата година, а вероятно към средата на 2023 г.

„Знаете какво се случва с инфлацията, с повишаването на цените на строителните материалите и други. Нищо не струва толкова, колкото е струвало преди година. Това са реалностите и мисля, че е важно всички да ги знаят. Продължаваме работата с наличните ресурси и вярвам, че и тази година ще продължим с обновлението на общината“, заявява кметът.

Докладната на кмета ще бъде разгледана на предстоящото заседание на Общинския съвет на 26 януари. Тя е публикувана в сайта на Общината: https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/municipal-council/meetings

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе