„БСП за България“ върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство

Явно и този път трудната политическа обстановка не намери разрешение и отиваме на поредни предсрочни парламентарни избори. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща днес в президентската институция с представители на парламентарната група на „БСП за България“. На парламентарната група президентът връчи третият мандат за съставяне на правителство в рамките на 48-ото Народно събрание.  Политическата сила не посочи кандидат за министър-председател и върна мандата неизпълнен. В срещата участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Румен Радев поздрави партията за положените усилия да състави редовно правителство и пожела успех на предстоящия парламентарен вот.

Държавният глава напомни, че днес му предстои среща с представители на ръководството на Централната избирателна комисия, с които ще обсъди готовността на комисията за организацията и провеждането на предсрочни избори за Народно събрание. На база и на информацията от тази среща държавният глава ще вземе решение за разпускане на 48-ото НС и за насрочване на датата за следващите парламентарни избори.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе