Как да добавим повече сезонни плодове в десертите си?

Вкусните десерти са основна част от всяко страхотно семейно събиране. А има ли начин те да бъдат още по-вкусни, ароматни, наслада за окото и същевременно да съдържат ценни хранителни вещества? Отговорът е – да, като ги допълним със сезонни плодове. Те ще добавят ярки цветове, сладки вкусове и неустоими аромати и така ще ти помогнат да превърнеш съвсем обикновен десерт в същински пир за сетивата.

В зависимост от сезона можеш да намериш разнообразни плодове, които да бъдат включени в десертите ти. От ябълки, круши и праскови през есента, до ябълки, круши, портокали и грейпфрути през зимата – възможностите са безкрайни, когато става въпрос да създадеш малко интрига в познатите рецепти. Включването на плодове не само ще придаде вкус и аромат, но и ще добави ценни хранителни вещества към нещо, което се счита за не особено питателна част от менюто.

Нека да погледнем някои от начините, по които можеш да добавиш към десертите си порция плодове.

Съблазнителна плодова салата

Няма как да не започнем с факта, че плодовете могат да се превърнат в примамлив самостоятелен десерт под формата на плодова салата. Това е един от най-пълноценните начини да се насладиш на вкусен десерт, който ще ти достави същевременно огромна наслада, завидно количество фибри и микронутриенти. Още по-големият плюс на плодовите салати са, че те се приготвят изключително лесно. Достатъчно е само да измиеш и нарежеш на кубчета сезонни плодове, като портокали, ябълки, банани и киви. Можеш да потърсиш и интригуващи тропически добавки, като манго, папая, личи и други в Kaufland – свежестта и качеството на екзотичните плодове там със сигурност ще те впечатли.

Превърни обикновения крем в неустоимо изкушение

Млечният крем с нишесте е един от най-бързите десерти, които можеш да приготвиш за своето семейство. Лесно можеш да изведеш тази любима рецепта на съвсем ново ниво, като добавиш в купичките парченца грозде, ягоди, боровинки, банани или друг плод, който подхожда на основния вкус на крема. За украса можеш да използваш плодове с ярък цвят, като ягода или малина.

И тортата става по-вкусна с плод

Малко са хората, които не обичат някакъв вид торта. Добавянето на плодове в крема ще направи десерта още по-апетитен. Ако чувстваш, че семейството ти има нужда от ударна доза плодове, можеш да заложиш на плодова торта със съчетание от характерни за сезона продукти. А украсата? Тя, разбира се, също ще бъде плодова!

Палачинки и гофрети

Тези два десерта често се приготвят за закуска – особено в почивните дни, когато не бързаме сутрин за работа. Две от най-харесваните “гарнитури” за тях са мед и шоколад. Можеш да им добавиш значителна хранителна стойност, като ги гарнираш с парченца южни плодове, които да превърнат неделните ти гофрети в симфония от аромати.

Някои подходящи идеи включват манго, маракуя и папая. Ако пък обичаш съчетанието на кисело и сладко, можеш да съчетаеш със зърна от нар. Вероятно в момента си мислиш, че това може и да звучи много вкусно, но едва ли ще се вмести в семейния ви бюджет. Не забравяй за страхотните промоции в Kaufland, които често включват необичайни за нашите ширини плодове на изключително достъпни цени.

Вкусна украса

Не на последно място, можеш да добавиш фибри, витамини и минерали към своите десерти, като ги украсиш с плодове. Тук можеш спокойно да развихриш фантазията си и да използваш дори и зеленчуци! Все пак много от тях имат красиви, ярки цветове и леко сладък привкус. Малини, портокали, физалис, моркови и дори червено цвекло – опциите са богати и разнообразни.

Включването на сезонни плодове и зеленчуци към рецептите на десертите може да бъде чудесен начин да ги направиш не само по-приятни, но и по-пълноценни. Независимо дали ще добавиш боровинки в тортата, ябълки (или моркови) в кекса, или ще приготвиш вкусна плодова салата – има много начини да помогнеш на семейството си да вземе своята дневна порция витамини и фибри по вкусен и приятен начин.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе