Празник на виното и мезето „Трифон Зарезан“ в Попово

Ротари клуб – Попово, съвместно с Община Попово и с партньорството на Черноморска регионална лозаро-винарска камара, организира Празник на виното и мезето „Трифон Зарезан“. Събитието ще се проведе на 11 февруари (събота) на площад „Александър Стамболийски“ пред сградата на Общинска администрация – Попово, като ще включва конкурси за най-добро домашно вино и домашно мезе, както и фолклорна програма.

В инициативата са поканени да вземат участие всички пенсионерски клубове и читалища на територията на общината, като празничната програма ще започне в 11:00 часа с дефиле на всички участващи колективи по централната пешеходна алея в града, а в 11:30 часа на площада ще бъде дадено начало на фолклорната програма.

Мероприятието се осъществява по проект на Ротари клуб – Попово, за който организацията кандидатства пред МИГ-Попово по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. на Държавен фонд „Земеделие“. Целта на проявата е популяризиране на народните обичаи, песни и танци сред местното население, както и възстановяване на ритуала по зарязване на лозята.

Празник на виното и мезето „Трифон Зарезан“ Ротари клуб – Попово, съвместно с Община Попово и с партньорството на…

Posted by Местен Вестник on Thursday, January 5, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе