Водач, предизвикал пътен инцидент и напуснал местопроизшествието, е установен и задържан с полицейска мярка в РУ-Омуртаг

На 19.02.2023 г. около 16,40 ч на ул. „Генералска“ в гр. Омуртаг е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Опел Астра“ – собственост и управляван от неправоспособен 42-годишен водач от с. Врани кон, община Омуртаг.

При проверката е установено, че автомобилът не е регистриран по надлежния ред, а водачът си служи с регистрационни табели, издадени за друго МПС – лек автомобил „Фолксваген Бора“ ,  както и че той в едногодишен срок е наказван по административен ред за същото по вид нарушение(управление на МПС без съответно свидетелство за управление) с влязло в сила наказателно постановление.

По – късно през същия ден – около 19,55 ч, в с. Звездица, община Омуртаг, 68-годишен велосипедист от с. Ябланово, община Котел. е бил блъснат от неизвестно МПС, чийто водач е напуснал местопроизшествието. Велосипедистът е настанен за лечение в  МБАЛ-Търговище с травматичн шок, охлузни рани и хематом, без опасност за живота му.

В резултат на проведени от служители на РУ-Омуртаг незабавни издирвателни действия водачът на споменатото МПС е своевременно е установен – посочения по-горе мъж. Същият е отказал да му бъдат взети проби за евентуално управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества.

Задържан е в РУ-Омуртаг на основание  чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая   е започнато бързо полицейско производство по чл. 343в, ал. 2 и ал. 3; и по чл. 345, ал. 1 и ал. 2 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе