27-годишен подкара трактор без книжка, друг 21-годишен пък лек автомобил

Започнати са две бързи полицейски производства по чл. 343в, ал. 2 от Наказателния кодекс.

На 2.03.2023 г. около 10,20 ч на ул. „Витоша“ в с. Маково в община Търговище е извършена полицейска проверка на колесен трактор „Yanmar YM-300 D A”, собственост и управляван от 27-годишен неправоспособен водач от с. Угледно, община Омуртаг.

При извършената проверка е установено, че същият управлява моторното превозно средство, без да притежава свидетелство за управление, след като е наказван по административен ред в едногодишен срок за същото по вид нарушение с влязло в сила на 7.02.2023 г. наказателно постановление.

Неправоспособен водач, управлявал МПС в едногодишния срок на  наложеното му по административен ред наказание за управление на МПС, без да притежава свидетелство за правоуправление, е установен и в село в община Антоново.

На 2.03.2023 г. около 23,40 ч на ул. „Димитър Благоев“ в с. Семерци, община Антоново, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Ауди А3“ с търговищка регистрация, управляван от 21-годишен неправоспособен водач от същото село.

В хода й е установено, че същият управлява автомобила в едногодишния срок на наложено му административна наказание за същото деяние с влязло в сила на 2.03.2023 г.наказателно постановление.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе