В Попово тече подготовка за предстоящите парламентарни избори на 2 април

В община Попово тече подготовка по организиране и провеждане на предстоящите парламентарни избори на 2 април. В тази връзка през изминалата седмица бяха извършени проверки на общо 52-те изборни помещения в населените места на територията на общината. Те бяха осъществени съвместно от Община Попово, Районно управление – Попово и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Попово.

Всички нередности, установени по време на провелите се проверки от съответните институции, са своевременно отстранени в определения за това срок. Най-често срещаните от тях са свързани предимно с проблеми в ел. захранването и осветлението в изборните секции, както и наличието на незанулени ел. контакти и незаверени пожарогасители.

В три от секциите в населените места ще бъдат осигурени нови паравани, като Община Попово е изготвила и транспортна схема, която ще се изпълнява на 1 и 2 април. Освен това до момента са подадени общо 14 заявления за гласуване с подвижна избирателна секция.

В тази връзка е взето решение от Районна избирателна комисия – Търговище за създаването на такава. Условието, което трябваше да се изпълни, за да бъде съставена подвижна избирателна секция, бе да има минимум 10 души, подали заявление за гласуване.

В община Попово тече подготовка за предстоящите парламентарни избори на 2 април В община Попово тече подготовка по…

Posted by Община Попово on Tuesday, March 21, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе