Спипаха двама пияни зад волана през уикенда в Поповско

През уикенда при извършени от тях проверки по пътищата на областта контролните органи са установили двама водачи, управляващи МПС с концентрация на алкохол в издишания от тях въздух над 1,2 промила – престъпление по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 24.03.2023 г. около 13,10 ч на ул.“Мара Тасева“ в гр. Попово е извършена полицейска проверка на лек автомобил „ВАЗ 21061“ с търговищка регистрация – собственост и управляван от 54-годишен правоспособен водач от гр. Попово. Установено е по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, че водачът е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,57 промила. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

На 26.03.2023 г. в 15,40 ч е извършена полицейска проверка на четвъртокласен път в близост до с. Сеячи в община Попово на влекач „Скания Р420“ с украински регистрационен номер с прикачено ремарке, управляван от правоспособен 41-годишен водач – украински гражданин. По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че водачът е управлявал моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,95 промила. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случаите са започнати бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе