Днес се проведе редовното месечно заседание на Общински съвет – Попово

На 30 март в залата на Дом на културата „Димо Коларов“ в гр. Попово се проведе редовното месечно заседание на Общински съвет – Попово. То бе водено от председателя Георги Георгиев, в присъствието на зам.-кметовете инж. Милена Божанова, Трифон Трифонов и инж. Димитър Петков и експерти от Общинска администрация. Двадесет и осем общински съветници работиха по дневния ред от 16 точки, като по първата от тях единодушно одобриха Бюджетната прогноза за периода 2024-2026 г. на Община Попово. В хода на заседанието те приеха с пълно мнозинство и допълването на Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост, за 2023 г., както и на Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост (земеделска земя) за 2023 г. и одобряване на оценки за продажбата им чрез публичен търг.

Общински съвет – Попово даде съгласието си за смяна на начина на трайно ползване на общинска земеделска земя, както и за допълване на Програмата за управление и разпореждане с имоти, общинска собственост, в община Попово през 2023 г. и учредяването на безвъзмездно право на ползване на „Сдружение на ловците и риболовците в Попово“, върху имот – частна общинска собственост. Общинските съветници гласуваха и одобриха единодушно определяне на групите жилища – собственост на Община Попово, и приеха Списък с жилищата за продажба, замяна и обезщетяване на бивши собственици, чиито имоти са отчуждени за общински нужди.

На мартенската си сесия Общински съвет – Попово прие с пълно мнозинство предложение за планиране на социалните услуги на общинско и областно ниво, които се финансират изцяло или частично от държавния бюджет. В хода на заседанието единодушно бе одобрена и промяна в структурата и числеността на звена, дейности и мероприятия към Общинска администрация – Попово. По следващата точка от дневния ред общинските съветници дадоха своето съгласие и упълномощиха зам.-кмета на община Попово – инж. Милена Божанова, да бъде представител на Община Попово за участие в извънредно общо събрание на акционерите на „Многопрофилна болница за активно лечение – Търговище“ АД. Общински съвет – Попово гласува и с пълно мнозинство взе решение за отдаване под наем на земи (дивечови ниви) – общинска собственост, за специализирана фуражна база на ТП ДЛС „Черни Лом“ – Попово, както и за приемане на Общинска програма за закрила на детето за 2023 година. В края на редовното месечно заседание общинските съветници дискутираха и влязлата като допълнителна точка в дневния ред, касаеща участието на Община Попово като партньор на ПГСС „Никола Пушкаров“ – гр. Попово, в предложение за изпълнение на инвестиция по процедура чрез директно предоставяне на средства на конкретни крайни получатели за изпълнение на инвестиции по механизма за възстановяване и устойчивост „Изграждане на центрове за високи постижения в професионалното образование и обучение“. Отношение по темата взе зам.-кметът на община Попово – инж. Милена Божанова, която даде повече яснота относно предложението по точката. След направените от нея разяснения то бе подложено на гласуване и единодушно прието и одобрено.

С това редовното месечно заседание на Общински съвет – Попово за месец март завърши поради изчерпване на точките от дневния му ред.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=691956979596435&set=a.503420168450118&__cft__[0]=AZWIZXJbe1NSqkRLTMGv48M9dgrt6qF_M_zGPAUKp1WT_rZcMj0wFZeweg5DW4xIY_JgsACemcnMj3rXIOd0fTmTBxwll9qkj-TinZCmfar6ESot7Hkjbgdoo6VYTDYycrPVlGgZqekQfYdAQLXa0f8ml4oWLKXkHjMQ-9XmdjPGDmahdJUwZcMLcglfKRq2Rrx-d6-hNRbWgyguO_wZq-Yc&__tn__=EH-y-R

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе