Уинбет – Как операторът подкрепя българския спорт?

Няма място по света, където спортните клубове и отделните спортисти да не разчитат на спонсори – частни компании, физически лица, държавни институции. България не е изключение и Уинбет дава пример как се прави това нещо по европейски модел. В тази статия ще разгледаме как дейността на букмейкъра подпомага родния спорт.

Най-голямото влияние е във футбола

Няма нужда да ви обясняваме, че един футболен гранд има необходимост от много сериозен ресурс, за да реализира своите цели. Големите отбори имат големи футболни школи, в които да отглеждат бъдещите таланти, имат нужда от сериозна селекция, за да атакуват най-върховите постижения в спорта. Тази селекция идва с искането на определени заплати, за които също трябват много пари. И още много други пера.

Един такъв гранд в България е ЦСКА. Борещият се винаги за първото място клуб, има именно Уинбет за генерален спонсор. Сделката е за милиони левове на година и именно букмейкърът е една от причините за амбициите и успехите на отборът от “Българска армия”. Той със сигурност се отразява на играчите, които се привличат. Със сигурност е от значение и за предстоящия план за построяването на нов стадион.

От там се пренасяме в град Пловдив, където компанията оказва голяма подкрепа на отборите на Ботев и Локомотив. В страна, в която най-голямата фенска маса е концентрирана в отборите на Левски и ЦСКА, отбори като тези не могат да привлекат толкова много ресурс. Те обаче също играят в европейските турнири, борят се за родни отличия и имат нужда от по-сериозен бюджет.

Кои други футболни клубове подкрепя компанията?

  • ПОФК Ботев Враца
  • Дунав Русе
  • Етър Велико Търново
  • Литекс
  • ФК Черноморец Бургас
  • Рилски спортист
  • ПФК Чавдар Етрополе
  • ПФК Марица 1921
  • ФК Септември Симитли

Както може да видите спонсорството се разпростира и до клубове, които съхраняват голяма част от футболната история, макар и в днешни дни да не могат да се похвалят с кой знае какви успехи. Все пак те са много важни за местната общност, те дават възможност на много хора да участват в спортни занимания и са едно голямо забавление за хората. Освен това, много често техните школи излъчват футболисти, които отиват в по-големите тимове. Ето защо е важно те също да получават подкрепа.

В какви други спортове инвестира Уинбет?

 Пренасяме се към дисциплината борба, където подкрепа получават клубовете Ботев Враца и Черноморец Бургас. Този спорт е важна част от българската идентичност, тъй като в него сме постигнали много. Освен това е много достъпен за желаещите да го практикуват. Самостоятелно клубовете обаче не могат да се издържат, не получават и необходимата подкрепа от други места. Те имат нужда от определени условия и подготовка, за да произвеждат качествени борци. На същия принцип се оказва подкрепа на волейболния клуб на Левски, който заради проблемите във футболния отбор, не получава кой знае какво внимание.

От там ще продължим със спонсорството на хандбалния клуб „Бяла“. Това е спорт, който може би не е особено популярен по нашите географски ширини, но клубът е много амбициран и се развива много бързо. Почти веднага след като се появи, а и след като получи подкрепа от Уинбет, той постигна много успехи. Напълно реалистично е да ни постави на световната карта на хандбала и то за доста дълго.

Освен това, брандът подкрепя конкретни състезания и събития

 Това не е особено известно, тъй като не се афишира навсякъде, но компанията е подкрепила много от събитията на Българската Асоциация по Мини Футбол, който в последните години в България събира изключително много участници и почитатели. Подпомогната е значително организацията на най-голямото тенис събитие у нас, което е от международен характер, GTP Garanti Koza Sofia Open. Подкрепяни са различни инициативи в областта на различните бойни спортове у нас. Пример е Българската асоциация по Таекуондо, но и дисциплини като кик бокс и муай тай.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе