Сайтове за залози – Колонка или единичен залог?

Една от най-големите дилеми в света на предвижданията е какъв подход да изберем – колонка, единичен залог или система?. Всички сайтове за залози предлагат тези няколко основни опции. Днес ще направим сравнение между първите две опции, като най-популярни.

Разбира се дилемата е повече от оправдана, защото и двете стратегии имат своите предимства и недостатъци. Единичните залози със сигурност са по-сигурен начин за игра, докато комбинираните фишове носят потенциално много по-големи печалби. В тази статия ще ви разкрием техните тайни.

Предимства и недостатъци на правите колонки

Съвсем очевидно, най-значимото предимство на акумулаторните залози пред единичните е, че потенциално можете да спечелите значителни суми със сравнително малък залог. Ако комбинираме четири различни срещи, ставката е 2 и рискуваме 10 единици, при успех ще получим 320 единици. При четири отделни предвиждания с 10 единици за всяко (общо 40), максимално можем да получим 80 единици. Това е най-очевидната разлика.

Друг момент е, че при акумулаторите, маржът, с който букмейкърите изкарват своята печалба, е повече в полза на букмейкърите. Малко по-висок е. Понятието колонка е много относително, защото зависи колко срещи има в нея – има двойни, тройни, четворни, петорни и т.н. колонки.

Най-големият недостатък е, че ако дори само една от срещите не е предвидена правилно, цялата колонка се счита за губеща. Дори и да сте много уверени в избора си на мачове, използването на тактиката с акумулаторните залози ще бъде много небалансирано. Ще има чести малки загуби, които във времето могат да активират ефекта на снежната топка.

Предимства и недостатъци на единичните залози

Общото мнение е, че в дългосрочен план е много по-разумно да правите единични залози. Най-добре е, както винаги, да покажем това с пример.

Звучи като логично решение да играете права колонка с четири срещи, нали? Е, това не е така в дългосрочен план. Представете си ситуация, в която сте предвидили правилно две или три от четирите игри. На практика такива ситуации ще се случват доста често. Само си спомнете колко много истории сте чували, които завършват с “Издъни ме само един мач!”

Когато правите единични предвиждания, всеки залог е за себе си. Печелите по-малко, но срещите, които излизат, няма да бъдат потапяни от неуспешните такива в правите колонки. Има още една причина да го правите по този начин. Когато залагате на отделни срещи, може да предвидите всяка една от тях в различен букмейкър, където коефициентът за нея е по-висок от този на останалите места. Това е само във ваша полза.

Във всеки случай, ако можем да наречем някого “професионалист” в този бранш, той винаги ще отговаря на въпроса “Единични или в колонка?” с “Единични.”. Реално хората, които играят с дълги прави колонки, са мечтата на всеки един букмейкър. Защото почти всеки път те не познават. Да, от време на време разбираме, че някой, някъде там е успял с някой луд фиш, но това са анекдотични случаи. Сумата от всички останали е в пъти по-голяма. Много пъти.

Какво е заключението?

Разбира се, няма нищо лошо от време на време да си правите по някоя права колонка, с дребна сума. Забавно е, а и някой път се получава. Но целта на този материал е да помогне на читателите да бъдат по-разумни, по-отговорни и по-методични в прогнозите, които правят и начина, по който ги реализират. Ето няколко кратки съвета за финал:

  • Никога не трябва да забравя, че Рим не е построен за един ден. Трябва да сте внимателни, дисциплинирани и винаги да подхождате с разум.
  • Цялото това нещо се прави, за да се забавлявате и да прекарвате хубаво време.
  • Заради това е по-добре да бъдем на маратон, а не на спринт, за да си спестим негативните емоции.
  • И не на последно място. Какъвто и подход да изберете, винаги си водете дневник на предвижданията, в който да проследявате своите ходове и тяхната успеваемост. Така ще можете след ден, седмица или месец да видите голямата картина и да прецените какво се случва.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе