Спипаха двама пияни с над 1.2 промила зад волана през уикенда, единият бил и дрогиран

Двама водачи, управлявали МПС с концентрация на алкохол в издишания от тях въздух над 1,2 промила, са установени за горепосочения период от време по пътищата на община Попово.  

На 15.04.2023 г. около 14,20 ч в община Попово –  на път II-51, км 53+955,  е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фиат Улайс“ с търговищка регистрация – собственост и управляван от 57-годишен правоспособен водач от гр. Търговище.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че същият е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,28 промила. Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На същата дата около 03,20 ч на ул. „Мара Тасева“ в гр. Попово е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Ауди А4“ с разградска регистрация – собственост на мъж от гр. Исперих и управляван от 22-годишен правоспособен водач от с. Александрово, община Търговище.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че водачът управлява моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,67 промила.

В хода на проверката със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000” е установено, че същият управлява автомобила под въздействието на наркотичните вещества амфетамин и канабис.

Водачът е задържан за срок до 24 ч в РУ-Попово на основание чл.72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 1 и ал. 3 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе