Президентът проведе консултации с представители на парламентарната група на Възраждане

Връчването на мандатите за съставяне на правителство, успехът или неуспехът за сформирането на редовен кабинет в рамките на 49-ото Народно събрание, ще определи времевата рамка и обемът на неговата законодателна дейност. Това каза президентът Румен Радев, който проведе среща на „Дондуков“ 2 с представители на парламентарната група на Възраждане. Днес продължават консултациите на държавния глава с формациите в новоизбраното Народно събрание.

Президентът отбеляза високия изборен резултат на третата политическа сила и подчерта, че с него расте и отговорността им на фона на натрупаната несвършена работа от законодателите. „Ситуацията изисква всяка политическа сила да даде своя принос за решаване на проблемите в страната“, каза още президентът и подчерта важната роля на всяка партия в политическите процеси.

Румен Радев отново подчерта необходимостта от приемането на Закон за държавния бюджет за 2023 г., за да се гарантира финансовата стабилност на България. Той постави пред Възраждане и въпроса за законодателните приоритети на формацията, за времето, необходимо на Народното събрание за работа, както и за връчването на мандатите за съставяне на правителство.

Текат интензивни разговори на служебното правителство с Европейската комисия, каза още президентът във връзка с  предоговарянето на Плана за възстановяване и устойчивост в частта за работата на въглищните централи. Процесът е много сложен, но в името на националния интерес на България се надявам да имаме успех, каза още Румен Радев.

В срещата участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе