От ПБЗН стартират информационна кампания за избягване на пожари по време на предстоящата жътвена кампания

Предвид настъпването на жътвената кампания от РСПБЗН–Търговище напомнят  на земеделските производители, че е необходимо да спазват стриктно изискванията за пожарна безопасност при извършване на дейност в земеделските земи. За целта ще се осъществява контрол от страна на противопожарните служби по отношение на земеделската техника, минерализовани ивици до пътища, посевите от житни култури, стърнища, гори и други съгласно изискванията на Наредба №8121з-968/10.12.2014г. за Правилата и нормите на пожарна безопасност при извършване на дейности в земеделските земи.

Същевременно ще се извършва и контрол на стопанските дворове, зърнобази, навеси за съхранение на земеделска техника и продукция, както и складове за съхранение на горива и ведомствени бензиностанции.

Във  връзка с горепосоченото от РДПБЗН-Търговище уведомяват гражданите, че стартират информационно-разяснителните кампании „СПРИ ГОРСКИТЕ ПОЖАРИ – НАУЧИ КАК“ и „ПАЗИ РЕКОЛТАТА ОТ ПОЖАР“. Повече информация за тези кампании  те могат да намерят в интернет-страницата на МВР – mvr.bg/gdpbzn, pojarna.com, както и във фейсбук страницата на РСПБЗН-Търговище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе