Спипаха двама с нерегистрирани МПС-та в Търговищко

Започнати са две бързи полицейски производства по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс(за управление на МПС, което не е регистрирано по надлежния  ред).

На 13.05.2023 г. около 8,45 ч на път I-4(София-Варна), км 226+190 – на разклона за с. Лиляк в община Търговище, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Ленд Ровър“  с търговищка регистрация, собственост на 32-годишна жена от гр. Търговище,  който е със служебно прекратена регистрация от 23.12.2022 г. на основание чл. 143, ал. 15 от Закона за движение по пътищата(поради неспазване на нормативно установеното изискване в двумесечен срок от придобиване на моторното превозно средство собственикът му да изпълни задължението си да го регистрира).

На същия ден около 14,10 ч на ул. „Николай Цонев“ в с. Ловец в община Търговище е извършена полицейска проверка на четириколесно МПС-трактор „Митцубиши“ с неустановена собственост, управляван от  55-годишен правоспособен водач от с. Острец, община Търговище. При проверката е установено, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе