Стартира третирането срещу кърлежи и комари на територията на община Попово

През месец май е в ход кампанията по дезакаризация и дезинсекция на зелените площи в община Попово. Първият етап от масовото третиране срещу кърлежи и комари на зелените терени в града и региона е предвидено да приключи изцяло до края на месеца.

Обработката по дезинсекцията на площите около язовир „Каваците“, река Поповска и язовир „Калето“ е планирано да бъде извършена до 15 май, а тази по дезакаризацията – до 15 май за зелените площи в гр. Попово и детските градини в общината и съответно до 31 май – за местността „Керчан баир“ край с. Априлово и местността „Коконката“ край с. Садина.

Пръсканията се извършват професионално с препарати, разрешени за масова употреба от Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси, максимално безопасни за хората и съобразени с опазването на околната среда – топъл аерозол, ларвицид и др., а всички третирани площи са обозначени с предупредителни табели. Фирмите-изпълнители на упоменатите дейности са съответно: „Агровет-Иванови” ООД, отговаряща за дезакаризацията на тревни площи против кърлежи, и „Адмирал Вет“ ЕООД, отговаряща за дезинсекцията на площите против комари. Общата площ на терените, които ще бъдат третирани срещу кърлежи, е над 270 дка, като е предвидена и повторна дезакаризация на площите през месец юли.

Общата площ, която ще бъде обработена срещу комари, от своя страна е около 2 000 дка, като за тази дейност също е планирана повторна дезинсекция на посочените райони, която ще се осъществи през септември.

https://www.facebook.com/vestnik.popovo/posts/pfbid025X9Q2WPDJZTQrRyV4Q8kkMFQY7PHp3bHBJsup32suAJLwxr6buPQjNW5LyEiVpo6l

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе