Задържаха 39-годишен, седнал зад волана след употреба на канабис, намериха още наркотици у него

Мъж от гр. Шумен е задържан с полицейска мярка в РУ-Търговище за управление на МПС под въздействие на наркотично вещество и за притежание на същото по вид вещество. Това информират от полицията.

На 31.05.2023 г. около 21,17 ч. на бул. „Трайко Китанчев“ в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Ауди А4“ с шуменска регистрация – собственост на 34-годишен мъж от гр. Шумен и управляван от 39-годишен негов съгражданин – правоспособен водач. В хода на проверката по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000” е установено, че водачът е управлявал моторното превозно средство под въздействието на наркотичното вещество канабис. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване.

При извършената му полицейска проверка е установено още, че мъжът държи у себе си фолио с намираща се в него 1,33 грама суха зелена тревиста маса, която след направен полеви наркотест също реагира на наркотичното вещество канабис.

39-годишният мъж е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 3 и по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе