Бърза ефективна присъда за държане на наркотици с цел разпространение за млад мъж от Търговище

Снимка: Данче Бозаджиева

По обвинение на Окръжна прокуратура – Търговище 19-годишният Й.Й. ще търпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца при общ режим на изтърпяване за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително. Младият мъж беше привлечен към наказателна отговорност за престъпление по член 354а, ал.1, изр.1, предл. 4 от НК през месец май тази година и вече има ефективна осъдителна присъда.

За Й.Й. това е второ осъждане за същото престъпление, като през месец декември 2022 година бил осъден с „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца. Изтърпяването на наказанието тогава било отложено с 3 години изпитателен срок, като към настоящия момент присъдата му влиза в сила. Така общо по двете осъждания младежът ще бъде лишен от свобода за период от 17 месеца.

В тежест на осъдения са и направените по делото разноски в размер на 1141,17 лева.

Младият мъж станал обект на полицейска проверка на 12 май 2023 година, когато в него бил намерен около 1 грам марихуана. Последвалото претърсване и изземване в дома на Й.Й. довело до намирането на допълнително количество от същата забранена субстанция, както и електронна везна. Направените анализи показали, че общото иззето количество марихуана е 97,95 грама.

Одобреното от Търговищкия окръжен съд споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе