Спипаха двама пияни зад волана през уикенда

Двама водачи, управлявали МПС след употреба на алкохол, са установени по пътищата на община Попово за горепосочения период от време. На 11.06.2023 г. в 00,35 ч на път III-22, свързващ с. Крепча и гр. Опака, км 52+158, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фолксваген“ с великотърновска регистрация, управляван от 46-годишен правоспособен водач от гр. Опака. По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“е установено, че същият е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,12 промила.

На 11.06.2023 г. в 18,45 ч на ул. „Ал. Стамболийски“ в с. Садина, община Попово, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фиат Стило“ със софийска регистрация, собственост на мъж от гр. София и управляван от 28-годишен правоспособен водач от с. Садина. По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че водачът управлява автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,38 промила.

На двамата водачи са взети кръвни проби за химическо изследване. Задържани са в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случаите са започнати бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе