Тържествена сесия на Общински съвет – Попово

Тържествената сесия на Общински съвет – гр. Попово, посветена на 10 юни – Ден на Попово и 140 години от обявяване на Попово за град, бе открита под звуците на химна на България и химна на Европа. Прозвуча и песента за Попово в изпълнение на младата поповска изпълнителка Сияна Атанасова. Официални гости на Тържественото заседание на Общинския съвет бяха: Йорданка Георгиева – народен представител от Търговищки многомандатен избирателен район от Парламентарната група на Коалиция от партии БСП за България; Илина Мутафчиева – народен представител от Търговищки многомандатен избирателен район от Парламентарната група на Коалиция от партии Продължаваме Промяната и Демократична България; Юнал Османов – зам.-кмет на община Омуртаг; кметове и кметски наместници в община Попово. Събитието уважиха и почетни граждани на Попово, архиерейският наместник на поповска духовна околия – ставрофорен иконом Валентин Лазаров, ръководители на учреждения, на учебни и културни институции, представители на местния бизнес.

На тържествената сесия присъстваха и официални делегации от приятелски и побратимени с Попово градове: от гр. Неготино – Република Северна Македония; гр. Къмпулунг – Румъния; гр. Скала – Гърция. С празнично слово кметът на община Попово – д-р Людмил Веселинов, се обърна към своите гости и съграждани.

По традиция в официална церемония, за поредна година, Попово награди своите съграждани с особен принос за развитието на града и общината.

Званието „Почетен гражданин на град Попово“ – посмъртно се присъди на инж. Николай Христов Николов, за дългогодишна работа в строителството, в благоустрояването и за принос в развитието на община Попово, за дългогодишна обществено-полезна дейност и за всеотдайността му към колеги и съграждани. Почетната огърлица на града получи неговият син – арх. инж. Христо Николаев Николов.

Отличие „Почетен знак на Община Попово“ се връчи на д-р Григор Атанасов Григоров – специалист „Пневмология и фтизиатрия“, за дългогодишна и всеотдайна работа в областта на здравеопазването; на д-р Стефан Денев Йорданов – специалист педиатър, за дългогодишна и всеотдайна работа в областта на здравеопазването и доброто отношение към най-малките му пациенти; на Тихомир Димитров Иванов, за творчески заслуги в развитието на българското изкуство и за популяризирането му зад граница, и на Иван Димитров Иванов, по случай неговата 60-а годишнина, за дългогодишна спортна и треньорска дейност по тенис на маса и за приноса му за развитието на спорта в град Попово.

В тържествена обстановка 22 випускници от трите гимназии в Попово получиха своето признание – грамоти за постижения за завоювани призови места в национални олимпиади, състезания и конкурси, както и за участия в международни проекти, с което допринесоха за издигане престижа на града.

С приветствените слова на Димос Вердос – кмет на град Скала, Република Гърция; Горан Стоянов – кмет на град Неготино, Република Северна Македония, и Цур Цуля – заместник-кмет на град Къмпулунг, Румъния – гости от побратимените на Попово градове, приключи тържествената сесия.

Поздравителни адреси по случай Празника на Попово бяха получени от множество държавни институции.

Тържествена сесия на Общински съвет – Попово Тържествената сесия на Общински съвет – гр. Попово, посветена на 10 юни –…

Posted by Местен Вестник on Saturday, June 10, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе