Шесто издание на Конкурс за иновативни и добри практики „Марина Димитрова” в гр. Попово

На 11 юли в залата на Дом на културата „Димо Коларов” – гр. Попово, се състоя шестото издание на Конкурс за иновативни и добри практики „Марина Димитрова”. Проявата се организира и провежда по инициатива и идея на директора на ОУ „Любен Каравелов” – Светослав Минчев, със съдействието на Регионално управление на образованието – Търговище. Конкурсът бе открит от Светослав Минчев, като бе воден от модератора на събитието – Росица Иванова – зам.-директор по учебната дейност в поповското учебно заведение. На мероприятието присъстваха председателят на Общински съвет – Попово – Георги Георгиев, Дарина Димитрова – директор Дирекция „Хуманитарни дейности“ към Община Попово, представители на местния бизнес и приятели на поповското основно училище.

Сред основните цели на конкурса за иновативни и добри практики „Марина Димитрова“ е да привлече педагогическите специалисти от училищата и детските градини и регионалните центрове за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в област Търговище да споделят своите иновативни и добри практики. В тазгодишното издание на инициативата участие взеха общо 19 преподаватели – педагогически специалисти от областта, които в хода на събитието представиха пред колегите си и присъстващите 15 доклада с проектни презентации, съдържащи различни по тема училищни иновации, прилагани от тях през учебната година (по време на учебния процес). Проектите на включилите се в конкурса преподаватели бяха оценявани от тричленно компетентно жури в състав: председател – проф. дпн Николай Колишев – преподавател в Департамент за информация, квалификация и продължаващо образование – гр. Варна, и членове – Стефан Станчев – началник на отдел „Организационно-методическа дейност и контрол в РУО-Търговище, и Мария Вълчева – ст. експерт по обществени науки, гражданско образование и религия в РУО-Търговище. След продължителни дискусии то определи и награди отличените призьори в трите категории – „Предучилищно образование”, „Професионална подготовка” и „Общообразователна подготовка“. В тази за предучилищно образование журито отреди първо място за Владимир Начев – директор на ДГ „Здравец“ – гр. Попово, за представената от него иновация на тема „Постигане на плавна адаптация на детето при постъпване в детската градина, чрез работа по мини проекти“. Второ място бе присъдено на Катерина Малчева и Росица Григорова от ДГ „Здравец“ – гр. Попово, за споделената от тях практика относно „Децата имат нужда повече от примери, отколкото от критика“.

В категория „Професионална подготовка“ първо място спечели екипът на ПГСС „Никола Пушкаров“ – гр. Попово, съставен от: д-р Васка Белчовска-Неделчева – зам.-директор на учебното заведение, и преподавателите Светла Николаева и Анатоли Анков, за иновацията им „Брандиране и маркетингов дизайн“. На втора позиция бе класирана презентацията на тема „Дигиталните платформи и професионалното обучение“, представена на публиката от д-р Васка Белчовска-Неделчева – зам.-директор на ПГСС „Никола Пушкаров“. Трето място бе присъдено на Недялка Цонева – зам.-директор на ПГСС „Никола Пушкаров“, за разработката й на тема „STREAM образование за общество с иновативен ум”.

В категория „Общообразователна подготовка“ първо място спечели Георги Марков от I СУ „Свети Седмочисленици“ – гр. Търговище, за иновативната практика „Разработване на „Средновековен вестник“ в 6 клас“. На второ се класираха Ростислава Цанева и Мая Димитрова от ОУ „Любен Каравелов“ – гр. Попово, за представената от тях иновация на тема „Биоразнообразие в Дунавската равнина“. Трета бе класирана Юлияна Нуцолова от ПГИИ „Джон Атанасов“ – гр. Търговище, за разработката й на тема „Използване на дигитални устройства в преподаването и ученето на открито“. Като най-добра практика бе отличена тази на Таня Христова от ПГСС „Никола Пушкаров“ – гр. Попово, за Проектно-базираното обучение в часовете по литература в девети клас на тема: „Възрожденски щрихи“.

В края на събитието всички преподаватели от областта, включили се в шестото издание на Конкурс за иновативни и добри практики „Марина Димитрова”, получиха грамоти за участие, които им бяха връчени от председателя на журито – проф. дпн Николай Колишев, и си направиха обща снимка за спомен.

https://www.facebook.com/vestnik.popovo/posts/pfbid0PPh6m861hVhGjfLdWe7eJrfAB5gJmmFNgwQid56NDvoWBkTw7GHxwQN38fuVN7bnl

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе