Нови два спечелени проекта от Историческия музей в Попово

Два проекта на Исторически музей – Попово са одобрени по програмата на Министерство на културата за финансова подкрепа на теренни археологически проучвания през 2023 г.

Единият е за теренни археологически проучвания на „Ковачевско кале“ на стойност 46 750 лв., а другият за геофизично проучване на „Ковачевско кале“ на стойност 8000 лв.

През седмицата беше подписан договор между ИМ-Попово и „Електроапаратура“ ЕООД с.Ковачевец по силата на който на основание чл.3, ал.2 от Закона за меценатството, ИМ-Попово ще получи финансова подкрепа в размер на 7 500 лева / половината от необходимата ни сума /за извършване на геофизично проучване на една от най-големите в северна България, надгробни могили – легендарната могила в м.“Калакоч“. Така фирмата финансирайки археология, ще намали данък печалба който трябва да плати за 2023г. Дарението от 7 500 лв. вече е факт.

Благодарение съдействието на кмета на Община Попово д-р Людмил Веселинов и кмета на с. Ковачевец – Николай Николов, започна почистването на растителността по могилата.

С радост информираме, че два проекта на ИМ-Попово са одобрени по програмата на Министерство на културата за финансова…

Posted by Исторически музей ПОПОВО on Friday, July 14, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе