Спипаха четирима пияни зад волана през уикенда

Четирима водачи, управлявали МПС с концентрация на алкохол в издишания от тях въздух над 1,2 промила, са установени в област Търговище за горепосочения период от време. На 29.07.2023 г. около 9,45 ч на път II-48(Котел-Омуртаг) до гр. Омуртаг е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Ситроен Берлинго“с търговищка регистрация, управляван от 32-годишен правоспособен водач от с. Беломорци, община Омуртаг. В хода й по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че същият е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,34 промила. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Омуртаг на основание чл. 2, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

На 30.07.2023 г. около 01,51 ч на път II-51(Котел-Омуртаг) до бензиностанция на изхода на гр. Омуртаг, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Мерцедес ГЛЦ 200Д“, собственост и управляван от 38-годишен правоспособен водач от същия град. При проверката по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, е установено, че същият управлява моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,23 промила. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

При извършена около 04,51 ч на път II-48( Котел-Омуртаг) в близост до гр. Омуртаг полицейска проверка на лек автомобил „БМВ Х6“ със софийска регистрация, управляван от 21-годишен водач от гр. София, е установено по надлежния ред(с техническо средство алкотест „Дрегер“), че същият е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,35 промила. Водачът е задържан в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

На 29.07.2023 г. около 21,15 ч на ул. „Антон Страшимиров“ в село Светлен е извършена полицейска проверка на товарен автомобил „Пежо Партнер“ с търговищка регистрация – собственост и управляван от 54-годишен правоспособен водач от гр. Попово. По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че същият е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,59 промила. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случаите са започнати 4 бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе