15-годишно дете преби 13-годишно в Омуртаг

В РУ-Омуртаг е образувано досъдебно производство по чл. 131, ал. 1, т. 4 от Наказателния кодекс – за причиняване на лека телесна повреда на малолетно лице. Това съобщават от полицията за нашата медия.

На 30.07.2023 г. около 22,40 ч в управлението е получен сигнал, че около 22,30 ч на същата дата на улица в гр. Омуртаг е бил нанесен побой над 13-годишно малолетно момче от града. Потърпевшият е бил прегледан в МБАЛ-Търговище и освободен, тъй като близките му са отказали лечение, без опасност за живота му. Впоследствие е настанен за наблюдение в МБАЛ-Омуртаг. Освидетелстван е от съдебен лекар с охлузвания.

Веднага след получаване на сигнала служители на управлението са предприели издирвателни действия за установяване на извършителите на деянието. В хода им е установено, че между потърпевшия и непълнолетно 15-годишно момче от същия град е възникнало спречкване, а впоследствие малолетния е бил ударен.

Децата са разпитани от инспектор в Детска педагогическа стая в присъствието на техни настойници и на педагог. Материалите по случая са докладвани на прокурор от Териториално отделение Омуртаг към Районна прокуратура-Търговище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе