„Задържане под стража“ за 28-годишен, умишлено убил 21-годишната си приятелка в Омуртаг

Окръжен съд – Търговище взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на С. К. (на 28 години, неосъждан), привлечен от Окръжна прокуратура като обвиняем за убийство – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6 и т. 6а  от НК, за това, че на 29.08.2023 г. в условията на домашно насилие по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост умишлено е умъртвил М. Х. на 21 години.

Жертва на тежкото престъпление станала младата жена, с която обвиняемият живеел на семейни начала. Двамата пребивавали извън границите на Република България, като от около 10 дни се настанили в жилище на роднини в град Омуртаг. След възникнал конфликт между С.К. и жертвата на престъплението, мъжът нанесъл жесток побой над нея, в резултат на който тя починала. Счупване на гръдната кост, разкъсан черен дроб и дебело черво, черепно-мозъчна травма с мозъчен оток, счупена подезична кост и счупени ребра са само част от причинените травми, установени при аутопсията.

От поисканата и получена справка от Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ от Шенгенската информационна система за допълнителна информация от националните вписвания е видно, че С. К. се наблюдава от съда в Марсилия. Той е с криминална регистрация във Франция за участие в организирана престъпна група с цел извършване на престъпления – кражби, пране на пари и вещно укривателство.

Съдът постанови мярка за неотклонение „Задържане под стража“, вземайки предвид, че целта на мярката е да обезпечи присъствието на обвиняемия в хода на разследването и съществува реална опасност, както да извърши престъпление, така и да се укрие.

Определението на Окръжен съд – Търговище, с което се постановява мярката за неотклонение, подлежи на обжалване и протест в тридневен срок пред Апелативен съд – Варна.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе