Екипи на пожарната в областта спасиха декари с посеви и сгради от изгаряне

За изминалото денонощие  екипи на районните служби ПБЗН в областта са погасили без преки материални загуби няколко пожара, възникнали поради небрежност при боравене с открит огън.

Служители на РСПБЗН-Антоново с два противопожарни автомобила са погасили пожар в сухи треви в местността Аланджик в землището на с. Разделци в община Антоново. Огънят е обхванал около 80000 кв м площ. Благодарение на бързата и професионална намеса на двата екипа огнеборци са спасени от огъня намиращи се в близост 2000 декара с посеви и 200 декара смесена гора.

Намесата на служители на РСПБЗН-Попово е предотвратила разрастването на огъня към 200 декара с посеви и 3 сгради, намиращи се в съседство до възникнал пожар в сухи треви, храсти и битови отпадъци в местността „Билкова“ в землището на с. Гагово в община Попово.

Три сгради в с. Кардам, община Попово, са спасени от огъня  от същия екип, реагирал на получени сигнали за два възникнали пожари в сухи треви и храсти в дворове в селото. Служители на РСПБЗН-Антоново са погасили и  пожар в отпадъци в контейнер за смет край пътя София-Варна в гр. Антоново.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе